ОБАВЕШТЕЊА ЗА СТУДЕНТЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ТЕРМИНУ КОЛОКВИЈУМА ИЗ ПРЕДМЕТА МЕЂУНАРОДНО ТРГОВИНСКО ПРАВО

13 април 2021
Колоквијум из предмета Међународно трговинско право одржаће се 15. априла 2021. године у терминину од 13.00 часова у Амфитеатру Правног факултета.
Право изласка на колоквијум имају студенти који у школској 2020/2021. години први пут слушају предмет Међународно трговинско право (списак у наставку мејла).
Моле се студенти да приликом приступања колоквијуму строго поштују време одржавања колоквијума.
Студенти су дужни да се придржавају свих мера заштите везаних за спречавање ширења заразе COVID19
(одржавање дистанце, обавезно коришћење заштитне маске, избегавање непотребног задржавања и окупљања у групама у згради факултета).
Студенти треба да понесу индекс јер без индекса неће бити дозвољено полагање колоквијума.
 

ПОДРШКА ПОСТОЈИ / ЗАЈЕДНО КРОЗ КРИЗУ

06 април 2021
Обавештавају се студенткиње и студенти Правног факултета да Психолошко саветовалиште за студенте СКЦ-а Ниш нуди термине за бесплатну психолошку подршку. Више информација можете наћи на сајту Саветовалишта.

КОЛОКВИЈУМ ИЗ МЕЂУНАРОДНОГ ПРИВАТНОГ ПРАВА

06 април 2021
Колоквијум из Међународног приватног права одржаће се 27. априла, са почетком у 12 часова.
Колоквијум обухвата следећа испитна питања: 1-31. и 58-92.
Студенти који положе колоквијум полажу на усменом испиту материју обухваћену испитним питањима 32-57 и 93-106.
Колоквијум когу полагати само студенти који су се пријавили у периоду од 6-14. априла, користећи формулар на сајту факултета.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ТЕРМИНУ ПОЛАГАЊА ПРВОГ ТЕСТА ИЗ ПРЕДМЕТА НАСЛЕДНО ПРАВО И РАСП

05 април 2021
Први тест из предмета Наследно право одржаће се 9. априла 2021. године.
Сви студенти који су се уредно пријавли за тест распоређени су по учионицама и дужни су да приступе тесту у терминима наведеним за сваку од учионица.
Моле се студенти да приликом приступања тесту строго поштују време одржавања и распоред доласка по групама. Уколико не буду поштовали распоред, неће бити у могућности да приступе полагању теста.
Студенти су дужни да се придржавају свих мера заштите везаних за спречавање ширења заразе COVID-19 (одржавање дистанце, обавезно коришћење заштитне маске, избегавање непотребног задржавања и окупљања у групама у згради факултета).
Студенти су дужни да понесу индекс јер без индекса неће бити дозвољено полагање теста.

РАСПОРЕД СТУДЕНАТА ПО УЧИОНИЦАМА

САТНИЦА ПОЛАГАЊА КОЛОКВИЈУМА ИЗ МЕЂУНАРОДНОГ ЈАВНОГ ПРАВА
Одлука о ванредном мајском испитном року
ОБАВЕШТЕЊЕ О ТЕРМИНУ И РАСПОРЕДУ ГРУПА ЗА УСМЕНИ КОЛОКВИЈУМ ИЗ ПРЕДМЕТА УСТ

31 март 2021
Усмени колоквијум из предмета Уставна историја Србије одржаће се 1. априла 2021. године у терминину од 15.00, 16.00, 17.00 и 18.00 часова .
Распоред група и учионица за колоквијум.
Моле се студенти да приликом приступања усменом колоквијуму строго поштују време одржавања и распоред доласка по групама. Уколико не буду поштовали распоред, неће бити у могућности да приступе полагању колоквијума.
Студенти су дужни да се придржавају свих мера заштите везаних за спречавање ширења заразе COVID19 (одржавање дистанце, обавезно коришћење заштитне маске, избегавање непотребног задржавања и окупљања у групама у згради факултета).
Студенти треба да понесу индекс јер без индекса неће бити дозвољено полагање колоквијума.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ТЕРМИНУ И РАСПОРЕДУ ТЕСТА ИЗ ПРЕДМЕТА УСТАВНО ПРАВО

30 март 2021
Тест из предмета Уставно право одржаће се 6. априла 2021. године у терминину од 9.00 и 10.30 часова .
Распоред група и учионица за тест из УСТАВНОГ ПРАВА.
Моле се студенти да приликом приступања тесту строго поштују време одржавања и распоред доласка по групама. Уколико не буду поштовали распоред, неће бити у могућности да приступе полагању теста.
Студенти су дужни да се придржавају свих мера заштите везаних за спречавање ширења заразе COVID19 (одржавање дистанце, обавезно коришћење заштитне маске, избегавање непотребног задржавања и окупљања у групама у згради факултета).
Студенти треба да понесу индекс јер без индекса неће бити дозвољено полагање теста.
Студентима, који нису у могућности да полажу тест услед болести COVID 19 или одређивања мера изолације, биће омогућено накнадно усмено полагање у термину колоквијума.
Заинтересовани студенти треба да се јаве и да приложе одговарајуће доказе најкасније до 06.04. проф. др Маји Настић (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.).

ОБАВЕШТЕЊЕ - ПОЛАГАЊЕ ВЕШТИНЕ

29 март 2021
Позивају се студенти којима су остала до два испита до окончања основних академских студија, а нису положили вештину, да се јаве до 06.04. на e-mail адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ради организовања полагања.

ПРАВО ПОЛАГАЊА У АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ 2021.
САТНИЦА ПОЛАГАЊА КОЛОКВИЈУМА ИЗ ОСНОВА ПРАВА ЕУ
ОБАВЕШТЕЊЕ О ТЕРМИНУ ВАКЦИНАЦИЈЕ - Правни факултет Ниш

19 март 2021
Вакцинација пријављених студената биће вршена у Клубу Правног факултета у понедељак, 22.03.2021. од 8 до 13 сати.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ИСПИТУ ИЗ ПРЕДМЕТА РАДНО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО ЗА 22. МАРТ 2021. Г

19 март 2021
Испит из предмета Радно и социјално право, студентима којима је одложено полагање испита за 22.03.2021. године, одржаће се у 9 часова у учионици 2/1.

ОБАВЕШТЕЊЕ О АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ 2021.
ОБАВЕШТЕЊЕ - РЕГУЛИСАЊЕ СТАТУСА ЗА ПРОЛЕЋНИ СЕМЕСТАР 2020/2021. - АПСОЛВЕНТ
РАДНО И СОЦИЈАЛНО ПРАВО - ОБАВЕШТЕЊЕ О НОВИМ ИСПИТНИМ ПИТАЊИМА

08 март 2021
За студенте старијих генерација нова испитна питања (рађена по уџбенику Радно право са елементима социјалног права, аутора проф. др Радоја Брковића и проф. др Бојана Урдаревића), важиће алтернативно са старим испитним питањима (рађеним по уџбенику Радно право, аутора проф. др Предрага Јовановића, 2018), и то почев од мартовског, а закључно са октобарским испитним роком 2021. године.
 
Студенти који су први пут уписали трећу годину у школској 2020/2021. години полагаће по новим испитним питањима, без могућности оптирања.

Служба за наставу и студентска питања

04 март 2021
Служба за наставу и студентска питања неће радити 05.,  06. и 08.03.  2021. године.
За сва питања обратите се Бранку Стевановићу у Рачунарском центру Факултета на 018/500-288 или на email адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРАВО ПОЛАГАЊА У МАРТОВСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ 2021.
Консултације из предмета Филозофија права

01 март 2021
Студенти који су као изборни предмет изабрали Филозофију права могу доћи на консултације 19.03.2021 у 12 и 30 у учионицу 5/1
 

GOOGLE УЧИОНИЦЕ - МЕЂУНАРОДНО ЈАВНО ПРАВО, ОСНОВИ ПРАВА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

22 фебруар 2021
Обавештавају се студенти да, уколико имају проблема са уласком на Google учионице из предмета Међ. јавно право и Основи права ЕУ, а већ су се били пријавили на њих, се поново пријаве на исте.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ОДРЖАВАЊА ВЕЖБИ ИЗ ПРЕДМЕТА УСТАВНА ИСТОРИЈА СРБИЈЕ

18 фебруар 2021
Вежбе из предмета Уставна историја Србије почеће се одржавати од 25. фебруара 2021. године, након што се одрже прва предавања из истог предмета.
Вежбе ће се одржавати по Распореду предавања за пролећни семестар школске 2020/21. године који је објављен на сајту факултета у рубрици Студентски портал.
Срећан почетак семестра.

ОБАВЕШТЕЊЕ О МАРТОВСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ 2021.
ОБАВЕШТЕЊЕ - Прекршајно право - IV година

17 фебруар 2021
Наставни материјал за изборни предмет на четвртој години студија из предмета Прекршајно право је постављен на Google учиниоци.
Заинтересовани студенти могу видети приступни код преко Електронског сервиса студената.

Предметни наставници

ОБАВЕШТЕЊЕ - Међународно кривично право - III година

17 фебруар 2021
Наставни материјал за изборни предмет на трећој години студија из предмета Међународно кривично право је постављен на Google учиниоци.
Заинтересовани студенти могу видети приступни код преко Електронског сервиса студената.

Предметни наставници

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ - ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК
ОБАВЕШТЕЊЕ О СВЕЧАНОЈ ДОДЕЛИ ДИПЛОМА 5. ФЕБРУАРА 2021. ГОДИНЕ

02 фебруар 2021
Поштоване колегинице и колеге,

Са великим задовољством Вас обавештавамо да ће у петак, 5. фебруара 2021. године, у Амфитеатру Правног факултета Универзитета у Нишу, бити одржано свечано уручење диплома о стеченом високом образовању и стручном називу дипломирани правник. Дипломе ће, због епидемиолошке ситуације, бити додељене на следећи начин:

СПИСАК - Прва група од 12.00 сати
СПИСАК - Друга група од 12.30 сати
 
Молимо Вас да се, уколико желите да присуствујете свечаној додели диплома, наведеног дана јавите Служби за наставу и студентска питања по следећем распореду:

Прва група у 11.20 сати у сали 6/1
Друга група у 11.50 сати у сали 6/1
 

ОБАВЕШТЕЊЕ - СТУДЕНТСКИ КРЕДИТИ И СТИПЕНДИЈЕ

28 јануар 2021
Обавештавају се студенти који су аплицирали за студентске стипендије и кредите, да је изашла коначна ранг листа као и исплатна листа која се може пронаћи на сајту Уникредит банке.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије најавило је исплату ПРВЕ и ДРУГЕ месечне рате, са почетком 29.01.2021.године.
Подсећају се корисници студентског кредита који нису предали сву неопходну документацију (уредно попуњену меницу, изјаву жиранта и очитану личну карту жиранта)
да то учине јер ће исплата одобреног студентског кредита бити могућа тек по достављању свих тражених докумената.

За евентуална обавештења обратите се на адресу Уникредит банка, Тим за ученичке и студентске кредите и стипендије, ул. Др Милутина Ивковића бр.2а, 11040 Београд, на телефоне 011/3691-015 и 3691-057,
или путем имејла на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Студентски сајт http://studenti.unicreditbank.rs

ОБАВЕШТЕЊЕ О КОНСУЛАТЦИЈАМА

25 јануар 2021
Обавештавамо вас да ће се убудуће консултације држати у терминима објављеним на сајту Правног факултета, те није потребно да их студенти унапред заказују.

Наставници и сарадници неће држати консултације само у термину испита из свог предмета, о чему студент може да се информише путем Оквирног распореда испита, а у случају спречености због неких других обавеза, наставници и сарадници дужни су да о томе обавести студенте путем сајта Правног факултета.

Позивају се студенти да, уколико уоче неправилности у погледу држања консултација, о томе без одлагања обавесте шефа Службе за наставу и студентска питања.

ОБАВЕШТЕЊЕ О НАДОКНАДИ ИСПИТА ИЗ ПРЕДМЕТА ОБЛИГАЦИОНО ПРАВО

20 јануар 2021
Надокнада испита из предмета Облигационо право, код доц. др Михајла Цветковића биће одржана 25. и 26. јануара 2021. године на следећи начин:

- студентима којима је испит био заказан за 18. јануар 2021. године, испит ће бити одржан 25. јануара 2021. године са почетком у 9 часова у учионици 4/3.
Групе ће бити објављене на сајту Правног факултета у делу Оквирни распоред.

- студентима којима је испит био заказан за 19. јануар 2021. године, испит ће бити одржан 26. јануара 2021. године са почетком у 9 часова у учионици 4/1.
Групе ће бити објављене на сајту Правног факултета у делу Оквирни распоред.

РЕЗУЛТАТИ ТЕСТОВА И КОЛОКВИЈУМА

РЕЗУЛТАТИ ДРУГОГ ТЕСТА ИЗ КРИВИЧНОГ ПРОЦЕСНОГ ПРАВА
РЕЗУЛТАТИ АКТИВНОСТИ НА ПРОГРАМУ АКТИВНЕ НАСТАВЕ ИЗ ГРАЂАНСКОГ ПРОЦЕСНОГ ПР
РЕЗУЛТАТИ ТЕСТА ИЗ ИСТОРИЈЕ ПРАВА

11 јануар 2021
Сви студенти који су изашли на колоквијум из Историје права су положили колоквијујм.

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ТЕСТА ИЗ ПРЕДМЕТА ПРАВО ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ
РЕЗУЛТАТИ ПИСМЕНОГ ИСПИТА ИЗ МЕЂУНАРОДНОГ ПРИВАТНОГ ПРАВА
РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ КОЛОКВИЈУМА ИЗ РИМСКОГ ПРАВА
РЕЗУЛТАТИ НАКНАДНОГ ТЕСТА ИЗ ОСНОВА ЕКОНОМИЈЕ
ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ТЕСТА ИЗ ПРЕДМЕТА ПРАВО ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ
РЕЗУЛТАТИ ТЕСТА ИЗ ГРАЂАНСКОГ ПРОЦЕСНОГ ПРАВА - ШКОЛСКА 2020/21. ГОДИНА

ОДЛУКЕ - РЕЖИМ СТУДИРАЊА

ОДЛУКА О НАЧИНУ РАНГИРАЊА СТУДЕНАТА ПРИЛИКОМ УПИСА НАРЕДНЕ ГОДИНЕ СТУДИЈА
ОДЛУКА О УПИСУ ЕСПБ БОДОВА СТУДЕНАТА ЗАВРШНИХ ГОДИНА СТУДИЈА
ОДЛУКА - УПИС 3. И 4. ГОДИНЕ - САМОФИНАНСИРАЈУЋИ СТУДЕНТИ
ОДЛУКА О ЗАДРЖАВАЊУ СТАТУСА 2020.
ОДЛУКА о збирном упису - III и IV година
ОДЛУКА О УСЛОВЉЕНОСТИ ПОЛАГАЊА ИСПИТА
ОДЛУКА О ИСПИТИВАЧУ ЗА ПРЕДМЕТ НА КОЈЕМ ЈЕ РАСПОРЕЂЕН САМО 1 НАСТАВНИК
ОДЛУКА О ОБРАЗОВАЊУ ИСПИТНИХ КОМИСИЈА
ОДЛУКА О СМАЊЕЊУ НАКНАДЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ ИСПИСНИЦЕ
ОДЛУКА - СТИЦАЊЕ ВИШЕГ ОБРАЗОВАЊА И СТРУЧНОГ НАЗИВА ПРАВНИК
МОГУЋНОСТ ИЗЛАСКА НА ИСПИТЕ
Распоређивање студената - ПРЕДМЕТ СА ТРИ НАСТАВНИКА
ЗАКЉУЧЦИ ННВ О УНАПРЕЂЕЊУ СТУДИРАЊА

АКТИВНОСТИ СТУДЕНАТА

ПРОМЕНЕ ТЕРМИНА НАСТАВЕ/ИСПИТА

НАДОКНАДА НАСТАВЕ - АРБИТРАЖНО ПРАВО

08 април 2021
Надокнада наставе из предмета Арбитражно право биће одржана 09.04.2021. године од 19 сати. Линк за наставу остаје исти.

НАДОКНАДА НАСТАВЕ - МЕТОДИ РЕШАВАЊА СПОРОВА

08 април 2021
Надокнада наставе из предмета Методи решавања спорова биће одржана 08.04.2021. године од 19 сати. Линк за наставу остаје исти.

МЕЂУНАРОДНО ТРГОВИНСКО ПРАВО - ПРОМЕНА ТЕРМИНА ВЕЖБИ

07 април 2021
Вежбе из Међународног трговинског права биће одржане у четвртак, 08.априла, у 14 сати.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ТЕРМИНУ ОДРЖАВАЊА ВЕЖБИ ИЗ НАСЛЕДНОГ ПРАВА ЗА 7. АПРИЛ 2021.

02 април 2021
У среду, 7. априла 2021. године, вежбе из Наследног права за све четири групе почеће у 13 сати.

ОДЛАГАЊЕ КОНСУЛТАЦИЈА - Проф. др Сања МАрјановић

30 март 2021
Консултације из МЕЂУНАРОДНОГ ПРИВАТНОГ ПРАВА, заказане за 31.03. одлажу се за 01.04.2021. од 11-13 часова.

ВЕЖБЕ ИЗ МЕЂУНАРОДНОГ ТРГОВИНСКОГ ПРАВА

23 март 2021
Вежбе из Међународног трговинског права биће одржане у четвртак, 25. марта, са почетком у 14 сати.

ОДЛАГАЊЕ КОНСУЛТАЦИЈА ИЗ НАСЛЕДНОГ ПРАВА

21 март 2021
Консултације из Наследног права одлажу се за четвртак, 25.03.2021.од 11:30 сати.

ПРОМЕНА КОНСУЛТАЦИЈА - Проф. др Маја Настић

18 март 2021
Консултације код проф. др маје Настић биће одржане  у четвртак 25.03.2021. године од 1о до 12 сати, уместо редовног термина (понедељак, 21.03.).

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОТКАЗИВАЊУ ЧАСОВА ПРЕДАВАЊА ИЗ ПРЕДМЕТА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ

17 март 2021
Часови из предмета Политички систем код проф.др Славише Ковачевића, заказани за 17.03.2021. године, одлажу се због спречености предметног професора.
О термину надокнаде, студенти ће бити накнадно обавештени.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОМЕНИ САТНИЦЕ ИСПИТА - проф. др Александaр Ђорђевић

15 март 2021
Испити из предмета Историја права и Уставна историја Србије код проф. др Александра Ђорђевића, одржаће се 19.03.2021. године у 11 часова у учионици 3/1.

СТИПЕНДИЈЕ И КОНКУРСИ

YOUthlead Workshops

07 април 2021
Позив Регионалне канцеларије Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women) за учешће у серији онлајн радионица под називом YOUthlead Workshops. Радионице су замишљене као јединствени дигитални простор у коме ће млади, узраста између 17 и 30 година, имати прилику да дисктују о својим приоритетима, али и да заједнички осмишљавају стратегије за деловање. Такође, младима ће бити пружана подршка да своје идеје са радионица и реализују.
 
Учеснице и учесници радионица имаће прилику и да представе резултате својих акција на Generation Equality Forum-y у Паризу између 30. јуна и 02. јула 2021.
 
Рок за регистрацију је 9. април у 10 часова. Више информација о радионицама, условима и начину пријеае и временском оквиру можете пронаћи у документу из прилога.
 

ОТВОРЕН 10. КОНКУРС ЗА САКУРА СТИПЕНДИЈЕ
INVITATION - TODAY'S STUDENTS, TOMORROW'S PROFESSIONALS
Information session for prospective students - 24.03.2021.

11 март 2021
Information session for prospective students on 24 March 2021, 4 p.m. (CET) via Zoom
 
REGISTRATION: Please register until 24 March, noon, via this LINK or via Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. and we will send you the Zoom Link by email.
 
More information on the Master's program can be found on www.europainstitut.de/application

ВЕБИНАР - СТИПЕНДИЈЕ АМБАСАДЕ БЕЛГИЈЕ

08 март 2021
Вебинар је заказан за 23.03.2021. у 11 сати. За улазак на вебинар довољно је кликнути да следећи линк:
 
 

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ
КОНКУРС Министарства просвете и науке Украјине
КОНКУРС ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ 2021.

ШКОЛАРИНЕ И НАКНАДЕ

ОДЛУКА О ШКОЛАРИНИ ЗА ШК. 2019/2020.

СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ