ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ СВЕЧАНО ОТВОРИО РАД ДРУГЕ ПРАВНЕ КЛИНИКЕ ЗА УПРАВНО ПРАВО

 
У уторак, 3. октобра 2023. године, свечано je отворена друга по реду Правна клиника за управно право на Правном факултету Универзитета у Нишу под покровитељством Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ). Пре отварања, декан факултета, проф. др Небојша Раичевић, примио је госте из ГИЗ-а, Јелену Станковић, Ђорђа Поповића и Ирину Симић, који су ангажовани на пројекту „Јачање владавине права у Србији“, у оквиру кога је подржан и пројекат Правне клинике за управно право.

 
oipot 001
 
 

Састанку су присуствовали декан проф. др Небојша Раичевић и продекан за наставу проф. др Дејан Вучетић. Декан Раичевић је истакао значај сарадње између Факултета и организација из области информационих технологија и економског развоја и представио рад Факултета, посебно најновији Мастер програм за право и информационе технологије, који је јединствен у земљи.

 
 
oipot 002
 

На церемонији свечаног отварања Клинике, декан, представници Правног факултета и ГИЗ-а представили су начин рада клинике и њене циљеве.

 

oipot 002

 

Присутни професори и судије Управног суда учествовали су у панел дискусији и укратко објаснили значај тема које су изабрали за рад кроз радионице, док су студенти имали прилику да постављају питања предавачима и гостима из ГИЗ.

 

oipot 002

 

Овај пројекат нуди студентима практичну обуку, додатне вештине и знања, што ће им омогућити да се квалификују за високо платежне правничке послове, како у државном, тако и у приватном сектору. Правна клиника за управно право не само да ће учинити наше студенте конкурентнијима на тржишту рада, већ ће допринети и развоју правне професије у Нишу и Jугоисточној Србији.

 

oipot 002

 

Реализацијом пројекта Правне клинике за управно право, Правни факултет наставља да испуњава своју мисију јачања владавине права у Републици Србији.

 

oipot 002