СТУДЕНТИ УСАВРШИЛИ ВЕШТИНЕ ПИСАЊА ОПТУЖНИЦА УЗ ПОДРШКУ НАШИХ И АМЕРИЧКИХ ЕКСПЕРАТА

 

Правни факултет Универзитета у Нишу наставља да пружа подршку унапређењу квалитета правничког образовања у Србији овога пута тако што је у његовим просторијама у понедељак 06. новембра 2023. године, одржана је обука посвећена писању оптужних аката у  сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава из Београда и Прaвосудним истраживачким центром из Ниша. Тридесет студената имало је прилику да своје вештине унапреде под вођством искусних правосудних експерата.

 
oipot 001
 
 

Предавачи на обуци су били истакнути јавни тужиоци, од којих је Дејвид Рис Џенингс заслужио посебну пажњу као федерални тужилац из Сједињених Америчких Држава и гостујући тужилац у Врховном јавном тужилаштву у Београду. Са њим је тимски радио и Драгољуб Миладиновић, апелациони јавни тужилац и руководилац Посебног одсека за борбу против корупције и организованог криминала (ПОСК) при Вишем јавном тужилаштву у Нишу. Заједно, они су студентима пренели своја богата искуства и знања, оспособљавајући их за суочавање са практичним изазовима правосудне професије.

 
 
oipot 002
 

Улога оваквих обука је вишеструка – оне не само да обезбеђују студентима актуелна практична знања, већ и стварају мостове сарадње између домаћих правних институција и међународних партнера. Такође, ове иницијативе у значајној мери доприносе усаглашавању правосудних стандарда Србије са глобалним трендовима и нормама. Учесници су кроз практичан рад и интерактивне сесије имали прилику да развију компетенције које ће им бити неопходне у будућој каријери, што је од непроцењивог значаја за њихов професионални развој.

 

oipot 002

 

oipot 002