ТРИБИНА: ,,ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД РАТИФИКОВАЊА ЕВРОПСКЕ КОНВЕНЦИЈЕ О ЉУДСКИМ ПРАВИМА”

Правосудни истраживачки центар је, у сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Нишу, организовао трибину под називом ,,Две деценије од ратификовања Европске конвенције о људским правима”, дана 11. децембра 2023. године.
 
oipot 001
 
 

Говорници су били проф. др Небојша Раичевић са темом ,,Индивидуалне представке као инструмент заштите права гарантованих Европском конвенцијом о људским правима”, проф. др Маја Настић са темом ,,Европска конвенција кроз призму односа Европског суда за људска права и Уставног суда Србије”, проф. др Дарко Димовски са темом ,,Пракса Европског суда за људска права у погледу злочина мржње”, проф. др Анђелија Тасић са темом ,,Пракса Европског суда за људска права у погледу дискриминације - некад и сад”, доц. др Сања Ђорђевић Алексовски са темом ,,Екстериторијална примена Европске конвенције о људским правима” и Жарко Марковић, из ОЕБС-а, са темом ,,Европскa конвенција о људским правима и кривично правосуђе у Србији”.

 
oipot 002
 

Модераторка је била Катарина Момировић. Трибини, која је организована на Правном факултету у Нишу, присуствовао је велики број студената.

 

oipot 002

 

zns 004

 

zns 003

 

trib11dec005

 

trib11dec005