ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО: "ПРИВРЕДНА ДРУШТВА И АРБИТРАЖА"

На Правном факултету у Нишу, 15. децембра 2016. године, одржан је округли сто на тему „Привредна друштва и арбитража“ у организацији немачке фондације за међународну правну сарадњу (IRZ).

Након поздравне речи декана Факултета, учесницима се обратио и шеф одсека IRZ фондације dr. Stefan Pürner. Он је представио нови немачки Закон о друштву са ограниченом одговорношћу (GmbHG), као и остале публикације које је IRZ издао на српском језику..

На округлом столу „Привредна друштва и арбитража“ говорили су: Dr. iur. Wolfgang Ott, адвокат и експерт за стечај и право друштава, проф. др Милена Јовановић Zattila, редовна професорка Правног факултета у Нишу и модератор скупа и адвокатица Ruth Marie Mosch, експерт за  питања арбитраже. 

Након излагања сваке од предвиђених тема округлог стола развила се веома жива дискусија, праћена бројним практичним питањима постављеним од стране учесника скупа. Активним учешћем на округлом столу студенти су показали интерес за ову актуелну тему, као и висок ниво познавања проблематике о којој је било речи. Они су посебно истакли значај оваквих тематских скупова како за факултет због међународне сарадње, тако и због унапређења практичног знања из области Трговинског права.