ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О ПОСЛОВНОЈ САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА И МЕДИА И РЕФОРМ ЦЕНТРА НИШ

 

Дана 24.06.2019. године, потписан је Протокол о пословној сарадњи између Правног факултета Универзитета у Нишу и Медиа и реформ центра Ниш.


potpis mc 001
Изјава декана Правног факултета у Нишу, проф. др Горана Обрадовића, поводом потписивања споразума:

"Потписивањем протокола о сарадњи са Медиа и реформ центром Ниш, Правни факултет жели да се укључи у остваривање идеја које су од јавног интереса и које доприносе развоју заједнице. Такође, ово је прилика и да укажемо на чињеницу да академска заједница није сама себи циљ, већ је она спона између струке, цивилног сектора и медија, од које корист треба да имају директно грађани.


potpis mc 002

Као партнер организацији цивилног друштва, непосредно ћемо ослушкивати потребе грађана, а Правни факултет, као институција са друштвеном одговорношћу, у прилици је да у сарадњи са МРЦН-ом оствари бољу комуникацију са грађанима и помогне им у разумевању њихових права и њиховој заштити.


Уједно, ово је и додатна могућност за наше студенте да обављају стручну праксу у Медиа центру, као удружењу које је члан домаћих и међународних медијских организација.

Напослетку, као декану Правног факултета Универзитета у Нишу, посебно ми је задовољство што је данас потписан протокол између факултета и МРЦН-а будући да је сарадња између академске заједнице и организација цивилног друштва на југу Србије ретка, а тако драгоцена."