ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ: ,,РЕГУЛИСАЊЕ ПРОБЛЕМА МАЛОЛЕТНИЧКЕ ДЕЛИНКВЕНЦИЈЕ У УПОРЕДНОМ СИСТЕМУ САД-А“

 

Дана 19.12.2019. године на Правном факултету Универзитета у Нишу одржано је предавање истакнутог америчког адвоката и професора криминологије са Филаделфијског правног факултета – Андреја Милића.

Предавање је одржано на тему: ,,РЕГУЛИСАЊЕ ПРОБЛЕМА МАЛОЛЕТНИЧКЕ ДЕЛИНКВЕНЦИЈЕ У УПОРЕДНОМ СИСТЕМУ САД-А“, а истом је присуствовало више од 60 студената, адвокатских приправника, и дипломираних правника.

 

 

У својој сарадњи предавање су организовали Студентска Асоцијација ,,МААТ“ и Правни факултет Универзитета у Нишу.

 

 

Након почетног говора, који је као уводничар одржао професор доцент Иван Илић, окупљенима се обратио професор Милић, који је своје предавање конципирао из два дела. У првом делу било је речи о позитивним и негативним одликама српског и америчког правног система који регулише питање малолетничке делинквенције, док је у другом професор говорио о начинима да српски студенти права своје школовање наставе у Сједињеним Америчким Државама. На крају, студенти су имали могућност да поставе питања.

 

 

Представник Студентске Асоцијације ,,МААТ“, Лазар Петровић, истакао је да је организација оваквих догађаја изузетно важна, како би се сагледале могућности да наши студенти стекну стручно образовање у Америци, али и како би студенти у Нишу могли да стекну потпуније знање и свеобухватнију слику о једној глобално важној теми, о којој се неспорно мора дискутовати, на стручним нивоима.

 

 

Пре почетка предавања, деканат Правног факултета организовао је пријем за професора Милића и представнике Студентске Асоцијације ,,МААТ“, домаћин на пријему била је продеканица – доц. др Сања Марјановић.