ГОСТОВАЊЕ ПРОФ. ДР САЛВАТОРЕА ПУЛИАТИЈА, ПРОФЕСОРА РИМСКОГ ПРАВА СА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У ПАРМИ, РЕПУБЛИКА ИТАЛИЈА


У оквиру Еразмус Плус програма на Правном факултету Универзитета у Нишу у периоду од 11.09. до 18.09.2021. године гостовао је проф. др Салваторе Пулиати, професор Римског права са Правног факултета Универзитета у Парми, Република Италија.


Том приликом, дана 14.09.2021. године одржао је пригодно предавање на тему "Однос цивилних и војних снага у доба Јустинијана", студентима Правног факултета.


Током боравка на Правном факултету, проф. др Салваторе Пулиатти, заједно са проф. др Маријом Игњатовић, сусрео се управом Факултета.


У разговору са деканом, проф. др Гораном Обрадовићем настављени су започети преговори из 2019. године за развој билатералне сарадње и потврђен је договор о склапању билатералног уговора о сарадњи између Правног факултета Универзитета у Парми, Република Италија и Правног факултета Универзитета у Нишу, Република Србија.


Како је већ раније најављено, сарадња ће обухватати сва три нивоа студија права као и активирање већ постојећег института "гостујући професор". Такође, Уговором биће предвиђена могућност размене боравка студената докторских студија ради прикупљања релевантне литературе неопходне за израду докторских радова (дисертација).