ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ СВЕЧАНО JE ОТВОРИО ПРАВНУ КЛИНИКУ ЗА УПРАВНО ПРАВО ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ НЕМАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГИЗ

 
У среду, 1. марта 2023. године, свечано je отворена Правна клиника за управно право на Правном факултету Универзитета у Нишу под покровитељством Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ). Пре отварања, декан факултета, проф. др Небојша Раичевић, примио је госте из ГИЗ-а, Јелену Станковић и Ђорђа Поповића, који су ангажовани на пројекту „Јачање владавине права у Србији“, у оквиру кога је подржан и пројекат Правне клинике за управно право.

 
 
 
На церемонији свечаног отварања Клинике, представници Правног факултета и ГИЗ-а представили су начин рада клинике и њене циљеве. 
 
 
 

Присутни професори и судије Управног суда учествовали су у панел дискусији и укратко објаснили значај тема које су изабрали за рад кроз радионице, док су студенти имали прилику да постављају питања предавачима и гостима из ГИЗ.

 
 

Овај пројекат нуди студентима практичну обуку, додатне вештине и знања, што ће им омогућити да се квалификују за високо платежне правничке послове, како у државном, тако и у приватном сектору. Правна клиника за управно право не само да ће учинити наше студенте конкурентнијима на тржишту рада, већ ће допринети и развоју правне професије у Нишу и Југоисточној Србији.

 
 

Реализацијом пројекта Правне клинике за управно право, Правни факултет наставља да испуњава своју мисију јачања владавине права у Републици Србији.