ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ

Дана 16. 05. 2013. године, у Амфитеатру Правног факултета Универзитета у Нишу, одржана је Свечана академија поводом 53 године постојања и рада Факултета. Академији су присуствовали представници многих факултета и универзитета из земље и иностранства, правосудних институција, локалне самоуправе и многобројни пријатељи Правног факултета и поштоваоци правне науке.

Свечану академију је отворио проф. др Предраг Димитријевић, декан Правног факултета, који је уз речи добродошлице упућене гостима, одржаo пригодну беседу. У име Ректората, присутне је поздравио ректор Универзитета у Нишу проф. др Мирољуб Гроздановић.

Дан Правног факултета Универзитета у Нишу честитали су судија Уставног суда Србије и професор Правног факултета у Београду др Оливера Вучић, као и декан Правног факултета у Источном Сарајеву проф. др Милан Томић.

Скупу су се затим обратили проф. др Ђорђије Блажић, декан Факултета за државне и европске студије у Подгорици и продекан за међународну сарадњу Правног факултета у Подгорици доц. др Ивана Јелић.

Све присутне су затим поздравили и проф. др Драган Антић, декан Електронског факултета у Нишу и проф. др Милан Вишњић, декан Медицинског факултета у Нишу.

Декан Правног факултета у Нишу проф. др Предраг Димитријевић, поводом 52 године постојања и рада Факултета уручио је признања најбољим студентима Правног факултета у школској 2010/2011. години.

Екипа студената Правног факултета у Нишу, која је заузела друго место на Регионалном Моот court такмичењу пред Европским судом за људска права, које je одржано 20.04.-23.04.2012, у судницама Кантоналног суда у Сарајеву, у Босни и Херцеговини, уручила је поводом Дана Факултета декану Факултета проф. др Предрагу Димитријевићу освојени пехар и плакету.

Својим инспиративним нумерама Свечаност су увеличали Марко Милановић, апсолвент Правног факултета у Нишу и Академски мешовити хор Студентског културног центра Ниш.


ФОТО-ГАЛЕРИЈА 1                            ФОТО-ГАЛЕРИЈА 2