ОДРЖАНА ТРИБИНА О КРИПТОВАЛУТАМА НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ У НИШУ

На Правном факултету Универзитета у Нишу, 28. фебруара 2024. године, успешно је одржана трибина која је окупила студенте и стручњаке у области права, криптовалута и блокчејн технологије.

У Сали за седнице факултета, од 15 до 18 часова, преставници прве српске крипто мењачнице, ECD, поделили су своја знања и искуства о криптовалутама, блокчејну и тржишту дигиталних валута.

 
oipot 001
 
 

На трибини су као говорници наступили Марко Матановић, сувласник ECD мењачнице, Лана Јанковић, одговорна за усклађеност пословања (Compliance), и Милош Стојаковић, задужен за сектор продаје.

ecb kripto 002


Модератор догађаја био је проф. др Михајло Цветковић, који је успешно водио дискусију и отворио простор за питања и одговоре, омогућавајући студентима да директно комуницирају са овим искусним професионалцима.

ecb kripto 003

Трибина је имала за циљ да упозна будуће правнике са могућностима које пружа брзорастућа индустрија криптовалута и блокчејна, истакавши потенцијал за подстицање предузетништва и отварање нових могућности за запослење у овој области. Презентација је била усмерена на побољшање финансијске писмености студената и развијање практичних вештина неопходних за успешну каријеру у динамичном окружењу дигиталних валута.