УСПЕШНО ОДРЖАНА ПРВА ЕЛСА ЗИМСКА ШКОЛА ПРАВА

Студентска организација Правног факултета у Нишу, Европско удружење студената права и младих правника - ЕЛСА Ниш, успешно је реализовало прву WELS Niš – ЕЛСА Зимску школу права (Winter ELSA Law School) од 18. до 25. фебруара 2024. године.

Овај догађај представља значајан скуп за студенте права у Нишу и привукао је велику пажњу студената из читаве Европе.

 
oipot 001
 
 

У оквиру школе, студенти из 15 различитих држава уживали су у богатом академском и друштвеном програму, који је обухватао и обилазак значајних места у Нишу, чиме је њихов боравак постао заокружено искуство.

Прва ЕЛСА Зимска школа права у Нишу, с темом „Пословно право и информационе технологије“ (Business Law and IT), почетни је корак у успостављању традиције редовног годишњег одржавања WELS Niš. Програм је обрадио актуелне теме које повезују право и ИТ-а, као што су право интелектуалне својине, блокчејн, паметни уговори и криптовалуте.

 

ecb kripto 002

 

Предавања су одржана у Научно-технолошком парку у Нишу и Српско-корејском информатичком приступном центру, уз учешће професора са Правног факултета Универзитета у Нишу.

Продекан за наставу Правног факултета у Нишу, проф. др Дејан Вучетић, поздравио је учеснике током отварања, упознавши их са радом факултета и мастер програмом „Право и информационе технологије“, усмереним на основну тему зимске школе.



ecb kripto 003

 
Међу предавачима су били професори Правног факултета у Нишу као што су проф. др Предраг Н. Цветковић и проф. др Марко Димитријевић, те асистент Саво Вешковић, али и бројни реномирани адвокати, правници и привредници.
 
elsa ntp 001
 
Учесници су имали прилику да се упознају, друже и размењују искуства из различитих правних система и земаља, ширећи своја знања и упознајући културу града домаћина. Зимска школа је значајно допринела промоцији Ниша и Правног факултета, чинећи град једном од тражених дестинација за студенте у оквиру ELSA Law Schools.