ЕКИПА „Iustitia“ ОСВОЈИЛА ЈЕ ПРВО МЕСТО НА XVI Mоот court ТАКМИЧЕЊУ „Бранко Маринковић“

Екипа „Iustitia“, састављена од студената Правног факултета у Нишу, освојила је прво место на XVI Mоот court такмичењу „Бранко Маринковић“, које је одржано на Правном факултету у Нишу, 5-7.04.2024. године.

 
oipot 001
 
 
На такмичењу су учествовале екипа „Titus Flavius Orestes“ Правног факултета Универзитета Свети Климент Охридски из Битоле, затим екипа „A Fortiori“ Правног факултета Универзитета Гоце Делчев у Штипу, као и две екипе студената Правног факултета у Нишу, „Iustitia“ i „Onora“.

 

ecb kripto 002

 

Tим „Iustitia“, у саставу: Анђела Савић, Вера Миленковић, Тијана Богдановић и Лука Чабаркапа, под менторским вођством проф. др Ивана Илића и Димитрија Андрејића остварио је свих шест победа, а осим тога освојио је награду за најбољи поднесак. Такође, чланица тима, Анђела Савић, студент мастер студија Правног факултета у Нишу, освојила је награду за најбољег говорника.

 

ecb kripto 003


Други тим студената Правног факултета у Нишу, под називом „Onora“ у саставу: Татјана Максимовић, Вероника Стојиљковић, Ана Цицмиловић, Ана Младеновић и Кристина Цветковић, са ментором Вероником Стефановић, освојио је треће место на такмичењу.

 
elsa ntp 001
 
У улози чланова судећих већа нашло се 11 бивших и садашњих студената Правног факултета у Нишу и Крагујевцу, који су ранијих година били учесници овог такмичења.

 
elsa ntp 001


Током такмичења је одржан и завршни догађај курса за примену Европке конвенције о људским правима, који је успешно завршило 26 студената Правног факултета у Нишу.

 

elsa ntp 001


Такмичење је одржано у коорганизацији Моот court дебатног и беседничког клуба Iustitia Ниш и Правног факултета у Нишу.

 

elsa ntp 001

 

Такмичење су помогли главни донатор Адвокатска канцеларија Алексић из Ниша, као и канцеларије јавних извршитеља Миљана Трајковића, Александра Такића и Жарка Димитријевића, којима се овом приликом захваљујемо.