Г-ДИН БЕРТОЛИНИ, ШЕФ СЕКТОРА ЗА САРАДЊУ У ДЕЛЕГАЦИЈИ ЕУ, ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ ИЗБОРА ЗА ЕВРОПСКИ ПАРЛАМЕНТ

У четвртак, 11. априла 2024. године, Информациони кутак Делегације Европске уније у Нишу (EU Info Point Niš) заједно са Правним факултетом Универзитета у Нишу, успешно је реализовао предавање посвећено предстојећим изборима за Европски парламент.

 
oipot 001
 
 
Скуп је свечано отворила госпођа Данијела Вучић, менаџерка ЕУ Инфо Кутка, након чега је проф. др Небојша Раичевић, декан Правног факултета, поздравио учеснике и представио главног говорника, господина Николу Бертолинија, шефа Сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Србији.

 

ecb kripto 002

 

Господин Бертолини детаљно је образложио историју и процедуралне аспекте избора европосланика, наглашавајући значај Европског парламента у процесу демократизације и развоју демократских институција у Европи. Такође, осврнуо се на структуру и начин рада парламента, те на улогу коју овај парламент има у оквиру ширег контекста европске политике.

 

ecb kripto 003


Састанак је одржан у добро посећеној Сали за седнице Правног факултета, где су студенти и студенткиње, представници цивилног друштва и академска заједница имали прилику да директно комуницирају са господином Бертолинијем. Дискусија је обухватила теме везане за предстојеће изборе, који ће се одржати од 6. до 9. јуна ове године, као и најновија геополитичка дешавања и статус Србије у процесу интеграције у Европску унију."

 
elsa ntp 001
 


trib eu izb 005