СВЕЧАНO ПОДЕЉЕНИ СЕРТИФИКАТИ ПОЛАЗНИЦИМА ДРУГЕ КЛИНИКЕ ЗА УПРАВНО ПРАВО

У петак, 5. априла 2024. године, Правни факултет Универзитета у Нишу је био домаћин значајног догађаја — свечане поделе сертификата студентима који су успешно завршили другу клинику за управно право.

 
oipot 001
 
 
Овај програм је реализован под покровитељством Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) у оквиру пројекта „Јачање владавине права у Србији“.

 

ecb kripto 002

 

Догађај је отпочео дочеком и пријемом гостију из ГИЗ-а — Јоване Хомен, Ђорђа Поповића и Ирине Симић, који су дали значајан допринос пројекту. Продекан факултета, проф. др Дејан Вучетић, истакао је значај сарадње са ГИЗ-ом и утицај који ова клиника има на студенте и њихово професионално усавршавање.

 

ecb kripto 003


Током церемоније, представници факултета и ГИЗ-а су изнели своје увиде у рад клинике и објаснили њене основне циљеве, укључујући и промоцију владавине права кроз практично правничко образовање. Свечаности су присуствовали судије Управног суда и професори који су учествовали у њеној реализацији.

 
elsa ntp 001
 

Свечана подела сертификата је била прилика да се студенти поново окупе и поделе искуства о утицају који је клиника имала на њихов академски и професионални развој.


trib eu izb 005