ПОСЕТА СТУДЕНАТА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА АДВОКАТСКОЈ КОМОРИ У НИШУ

 

Студенти/студенткиње треће године основних академских студија права, у оквиру наставе из Криминологије, посетили су Адвокатску комору Ниша, у пратњи својих наставника проф. др Миомире Костић и доц. др Дарка Димовског, дана 14. марта 2018. године.

 

У просторијама Коморе студенти/студенткиње имали су прилику да у двочасовном разговору са председницом коморе адвокаткињом Бранкиицом Орловић стекну основна сазнања о начину функционисања Коморе, органима Коморе и о прописима којима се на нивоу Адвокатске коморе Ниша регулише рад институције и положај адвоката и адвокатских приправника. У разговору са студентима/студенткињама учествовали су и адвокати који сарађују са Мобилном правном клиником у Нишу на пружању бесплатне правне помоћи грађанима/грађанкама.

Посебна пажња била је посвећена адвокатури као професији, али и начину живота.

Студенти/студенткиње поставили су бројна питања о томе шта су критеријуми и услови за бављење адвокатуром, као и о томе како треба бити усмерена лична мотивација сваког понаособ да се опрдели за бављење овом професијом и да истраје у њој.

 

Као знак пажње, а поводом 45 година нишке адвокатуре, сви студенти/студенткиње добили су на поклон монографију о Адвокатској комори Ниша.

 

Ова посета представља наставак успешне сарадње, већ традиционалне, између Адвокатске коморе Ниша и Правног факултета у Нишу.