ВЕЛИКИ УСПЕХ НА СВЕТСКОМ ТАКМИЧЕЊУ

 

Екипа студената Правног факултета у Нишу остварила је један од највећих успеха на moot court такмичењима освајањем 9. места на светском Nelson Mandela Human Rights Moot Court такмичењу.

 

На управо завршеном јубиларном X Нелсон Мендела светском такмичењу у симулацији суђења из области људских права у Женеви екипа Правног факултета Универзитета у Нишу, коју су чинили Анђелина Денић и Милан Јовановић, као такмичари, и доцент др Иван Илић и проф. др Дарко Димовски, као академски тренери, исписала је нове странице факултетске историје освајањем 9. места, са 4 победе и без пораза у усменом делу такмичења, у конкуренцији 200 правних факултета широм света.

У усменој фази такмичења, која је одржана у седишту Уједињених Нација у Женеви, 15-20.07.2018. године, наши студенти су заузели 9. место у конкуренцији 40 екипа из целог света.


Наша екипа се састала са Yerevan State University из Јерменије, European Humanities University из Литваније и Gujarat National Law University из Индије, и добила оцену "одличан" у свим мечевима са 86,3 % поена. Од неких судија, у више категорија, наши студенти су добијали и максималан број поена.


Посебну драж овом такмичењу дају и два јубилеја - стогодишњица од рођења Нелсона Менделе и седамдесетогодишњица од усвајања Универзалне декларације о људским правима.