Такмичење правосудних академија Европе Themis 2021

Полазници почетне обуке Правосудне академијеРепублике Србије, Гала Богосављевић, Јелена Михајловић и Лука Анђелковић из Ниша, освојили су прво место у полуфиналној групи за судијску етику на такмичењу правосудних академија Европе Themis 2021.Тим је предводила менторка Гордана Павловић, судија Апелационог суда у Нишу, уз помоћ координаторке за припреме Мирјане Голубовић, начелнице сектора за посебна знања и вештине Правосудне академије.
Српски тим се бавио интригантном етичком темом "Да ли примена неправедног закона угрожава судијски интегритет" и издвојио се како писаним радом, тако и видео презентацијом рада, а највише својим наступом у online сесији током које је свака екипа давала одговоре на питања жирија. Нишки тим је иза себе оставио екипе из Француске, Шпаније, Финске, Пољске и 2 тима Португалије.
Финале такмичења THEMIS је у децембру у Лисабону, где ће снаге одмерити укупно 8 најбољих тимова из укупно 4 полуфиналне категорије.
Гала Богосављевић, Јелена Михајловић и Лука Анђелковић су бивши студенти Правног факултета у Нишу. Током студија, били су чланови већег броја екипа које су остваривале велике успехе на moot court такмичењима на националном, регионалном, али и европском и светском нивоу. Чланови екипе су захвални проф. др Марку Трајковићу који је својим саветима помогао екипи како би што боља обрадила ову етичку тему.
 
DSC 3380
 
 
 
 
DSC 3386