ДЕЛЕГАЦИЈА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ У ПОСЕТИ УНИВЕРЗИТЕТУ У ПАРМИ


Дана, 27.09.2021. године, делегација Правног факултета у Нишу у саставу: проф. др Горан Обрадовић, декан, доц. др Анђелија Тасић, продекан за наставу и доц. др Марко Димитријевић, продекан за научноистраживачки рад и материјално-финансијско пословање, је на позив проф. др Ђованија Франческa Базинија (Giovanni Francesco Basini), шефа Департмана за право Универзитета у Парми (Република Италија) посетила Универзитет у Парми.


Том приликом је уприличен састанак са ректором Универзитета у Парми, професором др Андреом Паолом (Andrei Paolo) и договорена је будућа сарадња између институција у облику уговора којим ће се ојачати међусобна образовна и научноистраживака делатност кроз програм мобилности студената на мастер студијама и мобилности наставника, као и други видови сарадње на промоцији правне науке и истраживањима у правним наукама.


Очекиване наставне и научне активности јесу потврда наставка значајне академске сарадње које су започели професори римског права проф. др Марија Игњатовић (Правни факултет у Нишу) и проф. др Салваторе Пулиати (Департман за право Универзитета у Парми), који су, такође, присуствовали састанцима.