НАШ СТУДЕНТ У ПОСЕТИ ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ

Наш студент, Лазар Петровић, тренутно се налази у Холандији, у Хагу, на обављању праксе у оквиру Међународног резидуалног механизма за кривичне судове – Хашки Трибунал. Лазар је прилику да обави праксу добио као победник међународног такмичења у писању есеја које је уз подршку Министарства спољних послова Швајцарске и Европске Уније, организовано под окриљем Уједињених Нација.
 
 
 
Победнички есеј, уз предано и посвећено менторство професора кривичног процесног права Ивана Илића, написао је на тему: „Статути међународних кривичних судова као извор права
 
У оквиру програма на којем се налази, Лазар је заједно са осталим стипендистима имао прилику да се састане са председником Међународног резидуалног механизма за кривичне судове, господином Кармелом Агиусом. У разговору, господин Агиус изразио је велико интересовање за даљи напредак у образовању и едукацији студената из Србије и остатка региона.
 
Успех који студенти нашег факултета последњих година постижу како на регионалном, тако и на међународном нивоу, одраз је квалитета и пажње које Правни факултет пружа својим студентима, те представља привелигију и подстицај за још квалитетнији и ефикаснији рад.