НАШИ СТУДЕНТИ НА ЕРАСМУС+ ПРОГРАМУ НА УНИВЕРЗИТЕТУ АЛБА ЈУЛИЈА У РУМУНИЈИ

 
Професор др Иван Илић и студенти Правног факултета Универзитета у Нишу, Душица Лазић, Сања Милић, Ана Здравковић, Вероника Стефанoвић и Марија Ранђеловић учествовали су у Еразмус+ мешовитом интензивном програму на Универзитету „1. децембар 1918.“ у Алба Јулији, Румунија. од 3. до 8. септембра 2023. године. Програм „Развој заједнице кроз јавну управу – ефикасност, напредак, потребе и ресурси“ реализује се заједничким учешћем седам Универзитета из шест европских земаља.

 
oipot 001
 
 

У програму су учествовали и студенти и наставници са других партнерских универзитета – Јагелонског универзитета у Кракову, Пољска, Универзитета примењених наука у Виљнусу, Литванија, Католичког универзитета Пазмани Петер, Мађарска, Универзитета "Свети Ћирило и Методије" из Великог Трнова и Југозападног универзитета. „Неофит Рилски“ у Благоевграду.

 
 
oipot 002
 

Пројекат има за циљ стицање знања из организације јавне управе, разумевање основних права у вези са јавном управом, разумевање јавне власти, упознавање развоја заједнице кроз градску и сеоску администрацију као и специфичности локалне самоуправе у региону/граду/држави.

moot kp apr2023 004



Учесници су имали предавања и посетили различите јавне установе у граду Алба Јулија али и у околним окрузима. Мешовити интензивни Еразмус+ програм оставио је незаборавне утиске и професионалну инспирацију код свих учесника. Као резултат програма остварени су нови академски контакти и успостављена је међународна сарадња универзитета.