ПРАВНИ ФАКУЛТЕТ У НИШУ ЈАЧА САРАДЊУ СА ЛОКАЛНИМ ИНФОРМАТИЧКИМ ЦЕНТРОМ

 
У петак, 15. септембра 2023. године, Правни факултет у Нишу посетили су Иван Павловић, руководилац у Канцеларији за локални економски развој Града Ниша, и Ђорђе Антић, координатор у Српско-корејском информатичком приступном центру (СКИП Центар) у Нишу, са циљем јачања сарадње Факултета и Града.

 
oipot 001
 
 

Састанку су присуствовали декан проф. др Небојша Раичевић и продекан за наставу проф. др Дејан Вучетић. Декан Раичевић је истакао значај сарадње између Факултета и организација из области информационих технологија и економског развоја и представио рад Факултета, посебно најновији Мастер програм за право и информационе технологије, који је јединствен у земљи.

 
 
oipot 002
 

Гости су детаљно информисали представнике факултета о капацитетима СКИП-а у Нишу, укључујући број рачунарских јединица, опрему за дигитални маркетинг, видео конференцијске просторије и др. Нагласили су да је модел рада СКИП-а, који се први пут отворио у Нишу (а чији један центар већ ради у Београду) непрофитан и усмерен на информатичке обуке различитих циљних група. Циљне групе укључују запослене у градској управи, студенте, децу, запослене на факултетима и друге заинтересоване, а обуке су бесплатне. У разговору се такође разматрало обављање стручне праксе у просторијама СКИП-а, што може да представља велику предност за студенте Правног факултета.

На крају састанка, договорено је да се у наредном периоду конкретизују облици сарадње између факултета и СКИП-а у путем споразума. Циљ је створити pool експерата са различитих факултета који би могли да буду ангажовани за држање обука у СКИП-у, а СКИП ће расписати конкурсе за волонтере, од којих неки могу бити ангажовани као предавачи.

Ова посета отворила је врата за будућу сарадњу између Правног факултета у Нишу и организација које доприносе развоју информационих технологија и локалне економије нашег града.