Проф. др Небојша Ранђеловић


Др Небојша Ранђеловић, Редовни професор
(Ниш, 10.06.1967.)

Дипломирао је на Правном факултету у Нишу 1991. године. Магистарску тезу под називом “Народна скупштина Краљевине Србије на Крфу 1916 - 1918.”, одбранио је на Правном факултету у Нишу, 1998. године. Докторску дисертацију на тему “Србија и Турска од Париског до Берлинског конгреса – српско - турски односи и изграђивање државности Србије“ одбранио је на Правном факултету у Нишу, 2003. године. На Правном факултету у Нишу ради од 1999. године. За доцента за ужу правноисторијску научну област на Правном факултету у Нишу, др Небојша Ранђеловић изабран је 2004. године. За ванредног професора за ужу правноисторијску научну област на Правном факултету у Нишу, др Небојша Ранђеловић изабран је 2008. За редовног професора за ужу правноисторијску научну област на Правном факултету у Нишу, др Небојша Ранђеловић изабран је 2013.

ПРЕДМЕТИ НА ОСНОВНИМ СТУДИЈАМА: Историја права , Уставна историја Србије .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - ОПШТИ СМЕР: Правни споменици средњевековне Србије , Држава и право после великих револуција , Представнички систем XIX и XX века .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Историја кривичног правосуђа у Србији .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР ПРАВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: 

У својој професионалној каријери, проф. др Небојша Ранђеловић објавио је шест монографија и велики број чланака. Учествовао је на више пројеката.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Кабинет 29, III спрат
Телефон: 018 500 279
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Консултације: Понедељак: 12-14h