Проф. др Славиша Ковачевић


Др Славиша Ковачевић, Ванредни професор
(Горњи Милановац, 28.03.1967.)

Дипломирао је на Факултету политичких наука у Београду, 1993. године. На Правном факултету у Нишу ради од 01. 10. 1994. Године најпре као асистент-приправник. За сарадника у звању асистента за ужу правно-теоријску научну област на Правном факултету у Нишу изабран је 2004. године, а реизабран 2008. године. Магистарску тезу под називом "Политичка социјализација", одбранио је на Правном факултету у Нишу, 2004. године. Докторску дисертацију „Утицај политичке културе на функционисање институција политичког система“ одбранио је 11. 06. 2010. године на Правном факултету у Скопју. У звање доцента изабран је 27. 04. 2011. године, а у звање ванредног професора 11. 02. 2016. године.

ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - ОПШТИ СМЕР: Правна и политичка култура , Савремене политичке теорије , Упоредна политика , Геополитика .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Етика јавног сектора .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР ПРАВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: 

До избора у наставничко звање изводио је вежбе из предмета Увод у право и предмета Политички систем. После избора у наставничко звање изводи наставу, испите и консултације из предмета Основи Социологије са Социологијом права и предмета Политички систем и других предмета из теоријскоправне групе на основним академским, мастер и докторским студијама студијама права, а вежбе из предмета Увод у право и Политички систем на основним академским студијама. Основно предметнa и истраживачкa пољa рада проф. др Славише Ковачевића су Политикологија права, Социологија права, Теорија државе односно услови, околности и оквири у којима настаје и функционише право. Поред обавезних наставних активности, проф. др Славиша Ковачевић обавља значајну факултативну активност из беседништва: организује и води семинаре из беседништва и такмичење у беседништву студената Правног факултета. Изабран је за продекана Факултета у мандатном периоду 2016-2019. године. У својој професионалној каријери објавио је у коауторству једну монографиију и 3 чланака. Учествује на пројекту "Успостављање Србије као модерне демократске правне државе".


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Кабинет 11, IV спрат
Телефон: 018 500 260
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Консултације: Уторак: 11-13h