ЕКИПА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ НИША ПЛАСИРАЛА СЕ НА СВЕТСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МЕДИЈСКОГ ПРАВА У ОКСФОРДУ

На регионалном Price Media Law Moot Court такмичењу, одржаном у Београду од 14. до 16. децембра, екипа нашег факултета заузела је друго место, и тиме се пласирала на светско такмичење, које ће се одржати у Оксфорду, априла 2013. Екипа ће, поред нашег факултета, представљати и државу, јер је једини тим из Србије који је прошао на међународно такмичење.

Поред другог места, екипа је освојила награду за најбоље написане поднеске, а студент четврте године, Саша Маркота, освојио је награду за најбољег говорника на такмичењу.

Екипа Правног факултета из Ниша имала је највише победа после прве фазе такмичења, али је у финалу изгубила од Правног факултета из Загреба чиме им је, према пропозицијама такмичења, препустила прво место - иако је тим са највећим бројем победа.      

(Са судијама Европског суда за Људска права – Маргаритом Цацом Николовском и проф. др Драгољубом Поповићем)

Треће место заузео је Правни факултет из Сарајева, који је такође стекао право учешћа на светском такмичењу. На регионалном такмичењу у Београду учествовало је око 50 такмичара подељених у седам тимова. Додатан изазов такмичарима био је то што бранили своје ставове на енглеском језику, пред међународним судијама, често примењујући правила прецедентног права.

Екипу нашег факултета чине Милица Андрејевић, Саша Маркота, Милица Николић, Стеван Станојевић, Теодора Величковић и Ивана Станковић, а за такмичење их припрема доцент др Дејан Вучетић.