УЧЕШЋE ЕКИПЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ НА „BELGRADE OPEN PRE – MOOT 2013“

Екипа Правног факултета у Нишу је у периоду од 15. до 17. марта 2013. године учествовала на шестом Београдском припремном турниру „Belgrade Open Pre Moot" из међународне трговинске арбитраже и међународне продаје робе.

За Правни факултет у Нишу ово је представљало прво учешће на Београдском припремном турниру, који се одржава сваке године у марту, већ шест година узастопно. Припремни турнир је окупио учеснике из 48 универзитета из целог света, међу којима су били и представници најпрестижнијих универзитета из Европе и Северне Америке. Припремни турнир у Београду се организује непосредно пре престижног такмичења из међународног арбитражног права и међународне продаје робе Willem C. Vis, које се сваког пролећа одржава у Бечу. Иако нема такмичарски карактер, на Припремном турниру се организују симулације арбитражног поступка на основу идентичног случаја и на идентичан начин као и на званичном турниру у Бечу.

Екипу Правног факултета у Нишу сачињавали су студенти Александар Јовановић, Христина Тодоровић, Ана Дуловић, Никола Достанић, Невена Стошић и Ива Антић. Екипу је у својству тренера предводио Урош Здравковић, сарадник у настави.

Учешће на припремном турниру у Београду, за студенте Правног факултета у Нишу, представљало је драгоцено искуство, што ће несумњиво бити од користи приликом припреме за такмичење у Бечу, наредне године. Такође, наступајући у улози тужиоца и туженог, наши студенти су демонстрирали и квалитетан ниво знања из области међународне продаје робе и арбитражног начина решавања међународних трговинских спорова.