ЈОШ ЈЕДАН УСПЕХ НАШИХ СТУДЕНАТА!

Екипа студената Правног факултета у Нишу учествовала је на седмом Регионалном Моот court такмичењу пред Европским судом за људска права, које je одржано 19.04.-22.04.2013, у судницама Уставног суда у Љубљани.

Екипа је освојила прву награду за најбољу представку апликанта и прву награду за представку респодента. На тај начин екипа је заузела прво место у писаној фази такмичења. Поред тога, екипа је освојила награду, као победник четвртфиналне дивизије.

На усменом делу такмичења, екипа је ушла у полуфинале и у укупном пласману заузела 5. место. На такмичењу је учешће узело 12 екипа Правних факултета из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије.

Прво место припало је екипи студената Правног факултета у Љубљани, друго екипи студената Правног факултета у Ријеци, а треће место екипи Правног факултета у Загребу.

Екипу Правног факултета у Нишу, у саставу: Ана Прокић, Милица Станојевић, Јелена Веселиновић, Јелена Михајловић, Миша Петковић и Александар Михајловић, за такмичење су припремали академски тренери, асистент др Дарко Димовски и асистент Иван Илић.