Учешће наших студената на II европском Mоот court такмичењу

 
Екипа студената четврте године Правног факултета у Нишу, у саставу: Ана Прокић, Милица Станојевић, Јелена Михајловић и Јелена Веселиновић, предвођена академским тренерима доц. др Дарком Димовским и асс. Иваном Илићем, освојила је запажено 14. место на другом европском Mоот court такмичењу (симулација суђења пред Европским судом за људска права).  
 

На такмичењу у организацији ELSA International, уз подршку Савета Европе учешће је узело око 100 екипа из свих земаља чланица Савета Европе. Завршни турнир одржан је 23 – 27. 02. 2014. године у Стразбуру, у судницама Европског суда за људска права.

Екипа се у усменом делу такмичења састала са тимовима из Аустрије(Универзитет у Салцбургу) и Велике Британије (City Univesity). На тај начин настављен је успешан низ, будући да је поновљен успех из прошле године, пласманом на завршни турнир (топ 16). 

У финалу су се састале екипе студената из Грчке (National and Kapodistrian University) и Велике Британије (City Univesity). Победу је однела екипа из Велике Британије, а за најбољег говорника проглашен је Emmanouil Giakoumakis.

Овим путем се захваљујемо компанији Филип Морис, која је, у оквиру програма "Покрени се за будућност" финансијски помогла одлазак наших студената у Стразбур.