НАШИ СТУДЕНТИ ПРЕДСТАВЉАЋЕ УНИВЕРЗИТЕТ НА „WILLEM C. VIS INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION MOOT” ТАКМИЧЕЊУ

 
Студенти Правног факултета у Нишу представљаће Универзитет у Нишу на престижном интернационалном moot court такмичењу из међународне трговинске арбитраже и међународне продаје робе „WILLEM C. VIS INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION MOOT” које ће одржати на Правном факултету у Бечу (Faculty of Law (Juridicum) of the University of Vienna) од 12-17. априла 2014. године. Ово такмичење се одржава сваке године у Бечу, а следећег априла ће се организовати двадесет и први пут.

Као и претходних, и ове године ће на такмичењу учествовати тимови са близу триста универзитета широм света, међу којима су традиционално и представници најпрестижнијих светских универзитета. За Правни факултет у Нишу и његове студенте ово ће бити први пут да учествују на овом такмичењу, захваљујући и финансијској подршци од компаније „Пут инжињеринг“ из Ниша.

Припрема за такмичење се одвија у две фазе. Прва фаза почиње почетком октобра, а завршава се крајем јануара и подразумева писање тужбе и одговора на тужбу на онову хипотетичког чињеничног стања. Друга фаза обухвата припрему за усмено сучељавање са супарничким тимовима у Бечу.

Правни факултет у Нишу представљаће Христина Тодоровић, студент мастер студија на међународно-пословном модулу, и студенти основних студија Александар Јовановић, Ана Дуловић, Никола Достанић и Ива Антић. Тим ће предводити тренер Урош Здравковић, сарадник у настави.