СТУДЕНТИ ИЗ НИША УСПЕШНО ПРЕДСТАВИЛИ СРБИЈУ НА ФИНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МЕДИЈСКОГ ПРАВА У ОКСФОРДУ

 
На финалном Међународном такмичењу из медијског права, Price Monroe Media Law Moot Court Competition одржаном у Оксфорду, Енглеска, од 1. до 4. априла 2014. године, тим студенткиња Правног факултета из Ниша се после три меча пласирао у осмину финала где је поражен од победника америчког регионалног такмичења, Правног факултета „Hugh Woodings“ из Тринидада и Тобага. Колегиница Јелена Јанковић освојила је четврто место у категорији „најбољи говорник“.

На финалном такмичењу је учествовало преко 200 студената подељених у 35 тимова из свих делова света који су се на такмичење квалификовали на регионалним рундама.
У узбудљивом финалу тим студената универзитета Jindal Global Law School (Индија) победио је тим домаћина Правног факултета Универзитета у Оксфорду.
Током учешћа на такмичењу студенткиње су биле у прилици да учествују у дебати посвећеној случају Сноуден, презентују српске традиционалне културне вредности и упознају са студентима из различитих културних подручја.

Тим Правног факултета из Ниша чиниле су Јелена Јанковић, Марина Марковић, Љубица Јанић и Јелена Ицић, а за такмичење их је припремао доц. др Дејан Вучетић.
Овим путем захваљујемо се Регионалном савету за кооперацију из Сарајева и Мисији ОЕБС-а у Србији који су финансијски помогли одлазак наших студената у Оксфорд.