СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ ОСВОЈИЛИ НАГРАДУ ЗА НАЈБОЉЕ ПОДНЕСКЕ ИЗ МЕДИЈСКОГ ПРАВА НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У БЕОГРАДУ И ПЛАСИРАЛИ СЕ НА ФИНАЛЕ У ОКСФОРДУ

Студенти Правног факултета у Нишу ће наредне године, у периоду од 30. марта до 2. априла, имати прилику да покажу своје познавање медијског права на светском такмичењу Monroe E. Price Moot Court у Оксфорду, Енглеска.

Тим у саставу Лука Анђелковић, Гала Бончић, Димитрије Илић, Милица Нешић и Петар Пешић, уз менторство доц. др Дејана Вучетића и подршку других колега, након регионалне рунде одржане у Београду, пласирао се на интернационално такмичење из области медијског права где ће своје знање и вештине мерити са екипама из више од 40 земаља света. На регионалном такмичењу студенти су освојили и награду за најбоље меморијале, односно поднеске (тужбу и одговор на тужбу).

Пласманом у оксфордско финале ова генарација је наставила традицију успешних наступа екипа са Правног факултета из Ниша на овом такмичењу. На овогодишњем регионалном такмичењу наши студенти били су трећепласирани, након победе над екипом из Солуна, и пораза од тима из Загреба, који у Оксфорд путује као првопласирани. Осим Правног факултета Универзитета у Нишу Србију ће на Monroe E. Price Moot Court-у представљати и Правни факултет Универзитета Унион из Београда.