ЕКИПА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ ОСВОЈИЛА ЈЕ ПРВО МЕСТО НА ТРЕЋЕМ НАЦИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ У СИМУЛАЦИЈИ СУЂЕЊА У ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ОД ДИСКРИМИНАЦИЈЕ

Екипа Правног факултета у Нишу освојила је прво место на Трећем националном такмичењу у симулацији суђења у области заштите од дискриминације.

Екипу су чинили Милијана Томић, Милица Станковић и Иван Поповић, а за такмичење их је припремала асс. Анђелија Тасић. За најбољег говорника турнира проглашена је Милијана Томић, чланица нашег тима. 

У конкуренцији 27 тимова, наш тим је најпре прошао две елиминационе фазе и пласирао се међу осам најбољих екипа на усмени део такмичења. На усменом делу такмичења, одржаном 15. и 16. децембра у Београду, екипа Правног факултета у Нишу је у четири наступа показала велико знање из области антидискриминационог права али и капацитет да се носи са питањима чланова жирија, иначе еминентних правника (Вида Петровић Шкеро, Боса Ненадић, Весна Петровић, Ненад Вујић и други).

Такмичење је организовао Повереник за заштиту равноправности у сарадњи са Правосудном академијом и Фондацијом за отворено друштво.