ТИМ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА УСПЕШНО НАСТУПИО НА СВЕТСКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МЕДИЈСКОГ ПРАВА У ОКСФОРДУ

Након што су се децембра месеца 2015. године на регионалном такмичењу одржаном у Београду квалификовали за учешће на светском такмичењу из медијског права, наши студенти су успешно представили своју институцију и на светском такмичењу Monroe E. Price Media Law Moot Court одржаном од 30. марта до 2 априла ове године у Оксфорду.

У изузетно тешкој групи одмерили су снаге са победницима азијско-пацифичког регионалног такмичења, тимом студената са National Law University of India, Delhi; одличним тимом  са америчког регионалног надметања Osgoode Hall Law School York University, Toronto, Canada и тимом из државе домаћина такмичења Queen Mary University of London UK.
Према мишљењу судија наши студенти су били бољи од само од индијског тима, тако да се нису пласирали у осмину финала и поновили успех претходних тимова нашег факултета који су раније учествовали на овом престижном такмичењу.
Овогодишњи победник такмичења је тим студената са  Singapore Managament University који је у финалу савладао тим студената са Jindal Global Law School, India. Финални меч судили су: Boštjan Zupančić (судија Европског суда за људска права), Gillian Phillips (директорица правне службе у Гардијану), Steven Crown (потпредседник и заменик главног правног саветника у Majкрософту), Monika Bickert (директор сектора за политику производа у Фејсбуку) и Gibbson Dunn (адвокат из Лос Анђелеса, писац овогодишњег случаја).

Тим студената нашег факултета чинили су: Лука Анђелковић, Гала Бончић, Петар Пешић, Димитрије Илић и Милица Нешић, које је за такмичење припремао доц. др Дејан Вучетић.
 

Одлазак наших студената на овогодишње такмичење помогли су и Министарство информисања и културе Републике Србије, Канцеларија за младе града Ниша и Адвокатска комора града Ниша на чему им се овом приликом захваљујемо.