ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШИХ СТУДЕНАТА

Екипа студената Правног факултета у Нишу је освојила 3. место на Central-Eastern European Round Moot Court on Human Rights. ... 

Екипа студената Правног факултета у Нишу је освојила 3. место на Central-Eastern European Round Moot Court on Human Rights.

Реч је о такмичењу, које је по први пут одржано, а по учесницима је премашило географске оквире. На такмичењу је учествовало 11 екипа, из Велике Британије, Холандије, Аустрије, Словачке, Летоније, Литваније, Хрватске, Бугарске, Србије и две екипе из Украјине. 

Наша екипа је у прелиминарној фази наступила против екипа из Летоније, Аустрије, Словачке и из Лавова из Украјине. Изборен је пласман у полуфинале, где се састала са екипом из Кијева, Украјина, каснијег победника овог такмичења. Пласман у финале је измакао за 0.25 поена, а наша екипа је заузела треће место на основу пласмана у прелиминарној рунди. Друго место је освојила екипа из Лавова, Украјина. 

Наша екипа је на тај начин остварила најбољи пласман, у поређењу са екипама из региона.

Екипу студената у саставу Драгана Миловановић, Петар Пешић и Лука Анђелковић, за такмичење су припремали доц. др Дарко Димовски и асс. Иван Илић.