IUSTITIA ПО ЧЕТВРТИ ПУТ НА КРОВУ РЕГИОНА

Тим студената "Iustitia", Правног факултета Универзитета у Нишу, освојио је прво место на XI Регионалном moot court такмичењу из људских права ... 

Тим студената "Iustitia", Правног факултета Универзитета у Нишу, освојио је прво место на XI Регионалном moot court такмичењу из људских права. 

У конкуренцији 12 екипа из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Албаније и Србије, наш тим студената је освојио четврту титулу и на тај начин постао најуспешнији у историји овог такмичења. 

У прелиминарној фази били су бољи од екипа из Загреба, Љубљане и Подгорице, а у финалу је остварена победа над тимом Правног факултета из Тиране, резултатом 87:63.

Тим студената у саставу: Јована Матејић, Катарина Николић, Катарина Момировић, Драгана Миловановић, Софија Рашић и Анђелина Денић, за такмичење су припремали академски тренери, доц. др Дарко Димовски, асистент Иван Илић и Милан Јовановић. 

Победом на такмичењу наш тим студената стекао је право учешћа на Транс-европском moot court такмичењу, које ће бити одржано у новембру у Европском суду за људска права у Стразбуру, на коме ће наступити против победника скандинавског moot court такмичења.