СТУДЕНТИ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ ПОБЕДИЛИ НА MOOT COURT ТАКМИЧЕЊУ ИЗ АНТИДИСКРИМИНАЦИОНОГ ПРАВА

 

Тим студената Правног факултета Универзитета у Нишу, у саставу Миљана Стратијев, Александра Стошић и Иван Митић, победили су на овогодишњем такмичењу у симулацији суђења из области заштите од дискриминације.

 

Наши студенти су у финалу победили тим студената Правног факултета Универзитета у Београду и по четврти пут донели победнички пехар свом факултету.

Менторка тима била је Бојана Арсенијевић, демонстратор на Правном факултету, која је са својим тимом победила на истом такмичењу прошле године, под менторством професорке Анђелије Тасић.

Такође, за најбољег говорника на такмичењу изабран је Иван Митић и наставио златни низ наших студената као најбољих говорника на овом такмичењу.

 

Moot court из антидискриминационог права организује Повереник за заштиту равноправности, у сарадњи са Фондацијом за отворено друштво. Судеће веће у финалу је било састављено од судија Босе Ненадић и Виде Петровић Шкеро, Небојше Ђуричића, Снежане Марковић и Небојше Лазаревића, који су поздравили изузетан успех наших студената.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић је на свечаности проглашења победника такмичења и на сајту Повереника истакла своје велико задовољство што будући правници препознају значај борбе против дискриминације и позвала све студенте правних факултета да и у наредним годинама узму учешћа на овом такмичењу.