ОСВОЈЕНО ТРЕЋЕ МЕСТО НА PRE-МООТ EUROPEAN ROUND MOOT COURT ON HUMAN RIGHTS

 

Екипа студената Правног факултета у Нишу, у саставу Анђелина Денић, Милена Цакић, Драгана Миловановић и Милан Јовановић, освојила је треће место на Pre-моот European Round Moot Court on Human Rights.

 

На такмичењу је учествовало 6 екипа, из Универзитета у Санкт Петербургу (2 екипе), Уральский государственный юридический университет из Јекатеринбурга, Правни факултет Универзитета у Загребу, Trinity College, University of Dublin (Ирска) и Правни факултет Универзитета у Нишу.

Наша екипа је у прелиминарној фази наступила против обе екипе из Санкт Петрбурга. Изборен је пласман у полуфинале, где се састала са екипом из Даблина, каснијим победником овог такмичења. Наша екипа је заузела треће место на основу броја бодова у полуфиналној и прелиминатним рундама. Друго место је освојила екипа из Загреба. Екипу студената за такмичење су припремали доц. др Дарко Димовски и асс. Иван Илић Такмичењу је претходило писање меморијала, у периоду од 01.09-01.12.2017., као и припреме за усмену рунду такмичења, у периоду 01.12.2017.-07.12.2017. године. Резултати писаног дела такмичења се очекују почетком јануара 2018. године. Најбољих 20 меморијала ће се квалификовати за европско финално такмичење, које ће бити одржано у Стразбуру, 25-30.02.2018. године.

Одлазак студената на такмичење помогли су Општина Палилула, Црвени крст, Канцеларија за младе Града Ниша и Управа за образовање.