ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ: "PRE MOOT COURT ON HUMAN RIGHTS"


На Правном факултету у Нишу од 04. до 06. маја 2018. године одржано је такмичење студената у симулацији суђења пред Европским судом за људска права, у организацији Moot Court debatnog i besedničkog kluba Iustitia Niš, уз подршку Савеза студената ПФ у Нишу и Елса Ниш.

 


На такмичењу је учествовало 6 екипа, из Бање Луке, Крагујевца, Битоља и Ниша.


Након одржаних квалификационих рунди у финале су се пласирале екипе "Abea" Правног факултета у Бањој Луци и екипа "Onora" Правног факултета у Нишу.


У узбудљивом и изједначеном финалу, резултат је био нерешен 75:75, па се приступило појединачном изјашњењу чланова судећег већа, након чега је донесена одлука да је тријумфовала екипа "Onora" Правног факултета у Нишу, резултатом 3.2.


Екипу "Onora", у саставу: Петра Костић, Кристина Милић, Олга Алексић, Ђорђе Ђоровић, Лазар Петровић и Теодора Раденковић, за такмичење је припремала Катарина Момировић.


Финале је судило петочлано веће, у саставу: Ивана Миловановић, судија ОС у Нишу, Дијана Јанковић, судија АС у Нишу, ацц. Сања Ђорђевић Алексовски, Никола Обрадовић, адвокат и проф. др Дејан Вучетић.


Треће место је припало екипи "Iustitia" Правног факултета у Нишу.


Овим путем се захваљујемо донаторина такмичења: Адвокатској комори Ниша, Канцеларији за младе Ниша, Јелигор Д.О.О, Mytech D.O.O., МБ месо Лес, пицерији Night and Day, Fast food Cezar, Irish pub "Crazy horse" и пекари Бранковић.