ОСВОЈЕНО 3. МЕСТО НА XII РЕГИОНАЛНОМ MOOT COURT ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ОБЛАСТИ ЉУДСКИХ ПРАВА


Екипа Moot court kluba "Iustitia", студената Правног факултета у Нишу, заузела је треће место на XII Регионалном moot court такмичењу из области људских права, које је одржано у Основном суду у Скопљу, 18-21.05.2018. године.

 


У прелиминарној фази су остварене победе против Правног факултета у Сплиту и Сарајевуu, а у полуфиналној групи против Правног факултета у Зеници, уз минимални пораз од екипе Правног факултета у Загребу. На такмичењу је тријумфовао Правни факултет у Загребу, а друго место је освојио Правни факултет у Љубљани.


Екипу студената у саставу: Наталија Јовановић, Милица Миловановић, Кристина Ђурђановић, Анђела Марковић, Петра Михајловић и Александра Соколовић, за такмичење су припремали доц. др Дарко Димовски, др Иван Илић, Милан Јовановић, Анђелина Денић и Катарина Момировић.


Овим резултатом је настављен успешан низ учешћа на Регионалном moot court-u, од 2010. године, у коме је четири пута освојено прво место, а од 2011. године тим Iustitia се сваке године вратио са неком од награда такмичења.


Велику захвалност у припреми дугујемо проф. Гордани Игњатовић.