УЧЕШЋЕ ЕКИПЕ ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА НА PRE-МООТ EUROPEAN ROUND MOOT COURT ON HUMAN RIGHTS


Екипа студената Правног факултета у Нишу, у саставу Милена Цакић, Наталија Јовановић и Александра Палдрмић, учествовала је на Pre-моот European Round Moot Court on Human Rights, које је одржано у Грацу, у организацији Карл Франценс Универзитета, ЕЛСА Аустрија и ЕЛСА Немачка, 16-18.01.2019. године.

На такмичењу је учествовало 7 екипа, из Немачке, Аустрије, Украјине, Шпаније, Турске и Србије.


Наша екипа је наступила против екипа правних факултета из Мадрида, Граца и Прага. У свим параметрима (аргументација, одговори, перформанс), од судија су добијене бројне похвале. Судије су истакле да је екипа оставила веома добар утисак. Резултати са мечева изостају, будући да се такмичење одвија у оквиру селекционог процеса за европско финале, у коме ће се наћи најбољих 20 екипа из целе Европе, а резултати ће бити објављени 1.3.2019. године.

На такмичењу је учествовало 7 екипа, из Немачке, Аустрије, Украјине, Шпаније, Турске и Србије.

У мечевима осталих екипа, у улози судије се, на позив организатора, у својству представника наше екипе нашао проф. др Дарко Димовски.

Екипу студената за такмичење су припремали доц. др Иван Илић и проф. др Дарко Димовски. Такмичењу је претходило писање меморијала, у периоду од 01.09-23.12.2018., као и припреме за усмену рунду такмичења, у периоду 24.12.2018.-14.01.2019. године.