ПОБЕДА НАШИХ СТУДЕНАТА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ У КАРЛ ПОПЕР ДЕБАТИ

 

На међународном такмичењу у Карл Попер дебати, које је одржано 17-21.02. 2020. године у Кавадарцима, Северна Македонија, тим студената Правног факултета у Нишу је освојио прво место.

Наша екипа је најпре тријумфовала на националном квалификационом такмичењу, децембра 2019. године и на тај начин стекла право учешћа.

У четвртини финала наши студенти су били бољи од тима из Бугарске, у полуфиналу од тима из Босне и Херцеговине, а у финалу од представника Северне Македоније.

На такмичењу је наступило 8 екипа, које су то право стекле као победници националних такмичења, из Чешке, Албаније, Грчке, Босне и Херцеговине, Бугарске, Северне Македоније, Италије и Србије.

Екипу студената у саставу Владислава Стаменковић, Лука Филиповић и Марко Недељковић за такмичење је припремао доц. Др Иван Илић.

На тај начин је поновљен успех из 2015. године, када је тим студената нашег факултета победио на истом такмичењу.

Такмичење је организовано од стране Hate Fighters Network, у партнерству са Правним факултетом у Нишу и Moot Court дебатним и беседничким клубом Iustitia Ниш, о оквиру пројекта Erasmus plus пројекта Hate Fighters In Action.