ОДРЖАНО ТРЕЋЕ МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ У СИМУЛАЦИЈИ СУЂЕЊА ПРЕД ЕВРОПСКИМ СУДОМ ЗА ЉУДСКА ПРАВА, ПОД НАЗИВОМ "PRE MOOT COURT 2020"


Треће међународно такмичење у симулацији суђења пред Европским судом за људска права, под називом "Pre moot court 2020", у организацији Moot Court дебатног и беседничког клуба Iustitia Ниш, одржано је 24-27.09.2020. године на Правном факултету.

 

На такмичењу је наступило шест екипа студената из три државе, моот цоурт клубови A fortiori и Titus Flavius Orestes из Северне Македоније, клуб Петар Кочић из Босне и Херцеговине, те moot court клубови Димитрије Давидовић, Onora и Iustitia из Србије. У фази писане израде поднесака учествовао је и моот цоурт клуб Abea из Босне и Херцеговине.

 

 

Услед актуелне епидемиолошке ситуације, такмичење је одржано у комбинованом формату, делимично преко онлине платформе.

 

 

Награду за најбоље писане поднеске апликанта и респондента освојила је екипа Iustitia, студената Правног факултета Унивезитета у Нишу.

 

 

У усменој фази такмичења треће место је припало моот цоурт екипи Titus Flavius Orestes Правног факултета Унивезитета Свети Климент Охридски из Битоле. Друго место је припало moot court клубу A fortiori, Правног факултета Унивезитета Гоце Делчев из Штипа.

 

 

Победник такмичења је моот цоурт клуб Iustitia, Правног факултета Универзитета у Нишу, у саставу: Анђела Ранђеловић, Наталија Спасић, Марта Симић, Јована Милошевић, Марко Недељковић, Јован Митић и Наталија Миливојевић, са академским тренерима доц. др Иваном Илићем и Катарином Момировић.

 

 

Судећим већем у финалном мечу је председавао проф. др Дарко Димовски.

 

 

Специјална награда под називом "Rising team" је припала moot court клубу Димитрије Давидовић Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

 

 

За најбољег говорника је проглашен Станко Јурчевић из moot court клуба Петар Кочић.