СТУДЕНТИ НАШЕГ ФАКУЛТЕТА НАЈБОЉИ У СИМУЛАЦИЈИ КРИВИЧНОГ ПОСТУПКА


У организацији Моот Court дебатног и беседничког клуба Iustitia Ниш,а уз подршку Амбасаде САД у Београду, 16-18.10.2020. године на Правном факултету у Нишу је одржано Национално такмичење у симулацији кривичног поступка.

 

На такмичењу је наступило шест екипа, сачињене од студената Правног факултета Универзитета у Београду, Правног факултета Универзитета у Крагујевцу, Правног факултета Универзитета у Нишу као и од приправника Основног и Вишег суда у Нишу.

 

 

Победник такмичења је екипа студената Правног факултета Универзитета у Нишу, у саставу: Милан Станојловић, Младен Станојловић, Анђела Савић, Биљана Михајловић, Лука Филиповић, Димитрије Андрејић, Софија Савић и Павле Момировић, коју су за такмичење припремали доц. др Иван Илић и Катарина Момировић. 

 

 

Друго место је припало екипи студената Правног факултета Универзитета у Београду, а треће место екипи састављеној од приправника Основног и Вишег суда у Нишу.

 

 

Специјална награда под називом "Rising team" је припала екипи студената Правног факултета Универзитета у Нишу, у саставу Марина Петровић, Вања Костадиновић, Анђела Ристић, Марија Ђенић, Ана Здравковић, Андрија Митић, Душица Марковић и Здравко Пашић.

 

 

За најбољег јавног тужиоца је изабран Андрија Ђорђевић, приправник ОС у Нишу, за најбоље браниоце, двојица студената ПФ у Нишу, Димитрије Андрејић и Лука Филиповић. 

 

 
Најбољи сведок је Анђелка Живановић, студенткиња ПФ у Београду, а најбољи окривљени је Андрија Митић, студент ПФ у Нишу.

 
Такмичење је одржано у оквиру пројекта „Јачање капацитета студената права у имплементацији Законика о кривичном поступку из 2011. године са посебним нагласном на унакрсном испитивању у адверзијалном типу кривичног поступка“, чији је циљ да студенти права и млади правници овладају неопходним вештинама за правилну имплементацију важећег процесног кодекса.