ОДРЖАНО V РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ MOOT COURT БРАНКО МАРИНКОВИЋ


На Правном факултету је одржано V регионално moot court такмичење под називом Moot Court "Бранко Маринковић".


 
Ова симулација поступка пред Европским судом за људска права традиционално окупља екипе из Србије и држава у окружењу, којих је овога пута било осам.


 

Овога пута прво место је освојила екипа Iustitia, Правног факултета у Нишу. Друго место је припало екипи Abea, Правног факултета у Бањој Луци, док је треће место освојила екипа A fortiori, Правног факултета у Штипу, Северна Македонија.

 

 

Специјална награда "Rising star" је припала екипи Onora, Правног факултета у Нишу, док је за најбољег говорника проглашен Јован Јанев из екипе A fortiori.

 

 

На такмичењу су још учествовале екипе Titus Flavius Orestes, Правног факултета у Битоли, Димитрије Давидовић, Правног факултета у Крагујевцу, A contrario, Правног факултета у Београду и Јужна Морава, Факултета за право "Константин Велики".

 

Такмичење је одржано у организацији Moot court клуба Iustitia, Асоцијације студената југоисточне Србије, Правног факултета у Нишу, уз подршку Савета Европе, канцеларије у Београду. Такмичење су помогли адвокат Срђан Алексић, који је генерални донатор, као и јавни извршитељи Миљан Трајковић и Страхиња Милиновић, као и Брос такси.