ФИНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ У БЕСЕДНИШТВУ 2012.

У склопу обележавања Дана Правног факултета Универзитета у Нишу, 17. маја 2012. године у Амфитеатру Факултета одржано је финално такмичење у беседништву студената Правног факултета у Нишу. Такмичење је отворио проф. др Предраг Димитријевић, декан Правног факултета у Нишу.

Добродошлицу свим присутнима пожелео је доц. др Славиша Ковачевић, који је припремао студенте за такмичење у беседништву.

Овогодишње такмичење у реторици одвијало се у три дисциплине: слободна тема, задата тема и импровизација. Задате теме гласиле су: "УВРЕДЕ СУ РАЗЛОЗИ ОНИХ КОЈИ НЕМАЈУ ПРАВО" и "МОЋ КОРУМПИРА АЛИ НЕДОСТАТАК МОЋИ ЈОШ ВИШЕ".

Стручни жири финалног такмичења у беседништву студената Правног факултета у Нишу, у саставу: Проф. др Војислав Ђурђић, председник, Ана Вукојичић, судија Основног суда у Нишу, Слободан Нешић, адвокат из Врања, Јелена Жарић, адвокат из Ниша, и Александар Илић, ранији апсолутни победник у беседништву прогласио је победнике по дисциплинама и апсолутног победника. У дисциплини задата тема: Јовановић Вук, прво местo, Јанковић Милан, друго место, Кнежевић Невена, треће место. У дисциплини слободна тема: Антић Ива, прво место, Перић Марија, друго местo, Николић Јован, треће место. У дисциплини слободна тема: Јелена Милошевић, прво место, Милена Стаменковић, друго место, Никола Милошевић, треће место.

Апсолутни победник у свим категоријама је Јелена Милошевић.

Победник Жирија публике је Вук Јовановић.


                      ПРОГРАМ ТАКМИЧЕЊА 2012.              ФОТО-ГАЛЕРИЈА