МОБИЛНА ПРАВНА КЛИНИКА - свечаност поводом завршетка пројекта

У уторак, 4. марта, у сали за седнице Правног факултета, одржана је свечаност поводом завршетка пројекта ,,Мобилна правна клиника''. 
 
У претходних годину дана, студентски тим са нашег факултета који чине: Милица Тодоровић, Ивана Станковић, Јелена Живковић, Милена Стојановић и Александар Михајловић, под менторством доц. др Дарка Димовског, спровео је пројекат ,,Мобилна правна клиника'' на Правној клиници Правног факултета у Нишу. Пројекат је реализован је у оквиру Програма „Покрени се за будућност“ уз финансијску подршку компаније Филип Морис у Србији. 

Присутнима су се обратили декан Правног факултета, проф. др Мирослав Лазић и Јелена Прерадовић Стевановић испред компаније Филип Морис.

У име тима Мобилне правне клинике, пројекат је представила једна од координаторки, Јелена Живковић. Бесплатну правну помоћ је добио 51 корисник - састављено је 38 поднесака, и дат 61 правни савет. Највише се радило у областима радног, породичног, кривичног, наследног права и у оквиру имовинско-правних односа.

Утиске о томе колико је бесплатна правна помоћ значила корисницима њихових установа рекли су директор Центра за социјални рад ,,Свети Сава'' Зоран Јовић и председница Удружења Ромкиња ,,Освит'' Ана Саћиповић.

Студентима се обратила и Јулијана Миљковић, студенткиња Правног факултета која је била једна од учесница у пројекту.

На крају свечаности, студентима су додељени сертификати, а сарадницима у пројекту захвалнице.