ОКРУГЛИ СТО: "ПОТПИСУЈЕМ.РС"

Дана 5.11.2013. године у Медиа центру у Нишу одржан је Округли сто под називом "Потписујем.рс", организован од стране Удружења Ромкиња "Освит". На Округлом столу говориле су Ирена Махмудовић и Зорица Саћиповић, представнице "Освита", о раду СОС телефона на ромском и српском језику у овом удружењу, као и о Конвенцији Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиљу у породици. Представнице Мобилне правне клинике, Јелена Живковић, Ивана Станковић и Милена Стојановић, подржале су овај догађај.

Округли сто је одржан као део кампање која је усмерена на информисање грађанки и грађана о садржају Конвенције, о обавезама које је држава преузела њеним потврђивањем - свеобухватну заштиту жена и спречавање насиља, гоњење и кажњавање учинилаца насиља и делотворан и ефикасан система праћења примене одредаба ове Конвенције. Она треба да утиче на промену свести целог друштва, сваког појединца, да насиље - ниједна врста насиља - није исправан начин решавања проблема.

6.11. и 7.11. од 12 до 14 h испред тржног центра "Калча" у Нишу биће организовано потписивање петиције у циљу подршке овој кампањи и бржем прихватању и примени Конвенције. Позивамо све учеснике Мобилне правне клинике да подрже ову акцију Удружења Ромкиња "Освит" и дају свој потпис ради реализације поменутог циља.