МОБИЛНА ПРАВНА КЛИНИКА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У НИШУ

У петак, 14. маја 2013. године, поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над старијима (који се иначе обележава 15. маја), Мобилна правна клиника посетила је Геронтолошки центар у Нишу.

Том приликом, корисницима Центра, Милица Тодоровић, једна од координаторки пројекта, представила је концепт рада Мобилне клинике, као и врсте правних услуга, које ће корисници моћи да добију од нас.

Такође, професори и асистенти који учествују у раду Клинике су се краћим излагањима обратили корисницима и осталим гостима, и то на следеће теме: Виктимизација старих људи (проф. др Миомира Костић), Уговор о доживотном издржавању (Новак Крстић, асистент), Закључење уговора о поклону (Михајло Цветковић, асистент), Пружање бесплатне правне помоћи у условима теренског рада (Филип Мирић, стручни сарадник на Правној клиници Правног факултета у Нишу).

Након официјелног дела ове манифестације, настављено је дружење са корисницима. Професори и студенти су имали прилику да одговарају на мноштво питања, што указује на велику заинтересованост наших будућих клијената за наш пројекат.

На обострано задовољство, како Мобилне правне клинике, тако и корисника услуга Геронтолошког центра, с нестрпљењем ишчекујемо септембар, када почињемо рад на терену.