ПОКРЕНИ СЕ ЗА БУДУЋНОСТ – СТУДЕНТСКИ ПРОЈЕКAT

Група студената Правног факултета Универзитета у Нишу, коју чине: Ивана Станковић, Јелена Живковић, Милена Стојановић, Милица Тодоровић и Александар Михајловић (студенти треће и четврте године основних академских студија права) и њихов ментор, асистент др Дарко Димовски, успешно су конкурисали и добили пројекат Мобилна правна клиника. Реч је о студентском пројекту, који се реализује у оквиру програма "Покрени се за будућност", под покровитељством компаније Philip Morris Operations a.d.

У периоду од 4. до 7. априла 2013. године, студенти су имали прилику да похађају семинар "Писање и управљање пројектима – идеје које расту у заједници". Поред тога што су научили како се пишу пројекти и какав је значај њихове реализације за локалну заједницу, то је била прилика за дружење и стицање нових пријатеља.



Имајући у виду да се на конкурс јавило 35 тимова, од којих су неки имали и више од два предлога пројекта, а прошло је само седам пројеката, указује на успех студената нашег Факултета, као и на оригиналност и значај њиховог пројекта.

Програм "Покрени се за будућност" (некадашњи ПЕЦД програм) постоји у Нишу од 2004. године, као јединствен програм подршке образовању у Србији. Настао је са циљем да се награде и подрже најбољи и најангажованији студенти Универзитета у Нишу и то кроз програм стипендирања: студентске стипендије и грантови за студентске пројекте. За девет година, колико програм траје, реализовано је преко 70 студентских пројеката, где је реализујући своје идеје на унапређењу локалне заједнице радило 600 студената Универзитета у Нишу.