Проф. др Зоран Радивојевић


Др Зоран Радивојевић, Редовни професор
(Алексинац, 08.12.1957.)

Дипломирао је на Правном факултету у Нишу 1980. године. Магистарску тезу под називом “Начело pacta sunt servanda у међународном јавном праву”, одбранио је на Факултету политичких наука у Београду, 1984. године. Докторску дисертацију на тему “Уговорна способност међународних организација“ одбранио је на Правном факултету у Сарајеву, 1988. године. На Правном факултету у Нишу ради од 1981. године. За доцента за ужу међународно-правну област на Правном факултету у Нишу, др Зоран Радивојевић изабран је 1989. године, за ванредног професора биран је 1994, а за редовног професора за предмет Међународно јавно право изабран је 1999. године.

ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - ОПШТИ СМЕР: Институције и право Европске уније , Дипломатско и конзуларно право , Међународна људска права , Међународне организације .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА: Конзуларно право .
ПРЕДМЕТИ НА МАСТЕР СТУДИЈАМА - СМЕР ПРАВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: Информационе технологије у међународном праву .

У својој професионалној каријери, проф. др Зоран Радивојевић објавио је четири издања уџбеника, четири монографије, 72 чланка. Учествовао је и учествује на седам пројеката. Током своје професионалне каријере боравио је дванаест пута на стручном усавршавању у иностранству.


КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ:

Кабинет 17, III спрат
Телефон: 018 500 233
E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Консултације: Среда: 12-14h